kkkkkkkkkkk

Ποια είναι τα 23 τελώνια που περνάει η ψυχή (Video)


 
 
  • 1. Το τελώνιο της Κακολογίας. Εδώ τα τελώνια εξετάζουν πόσους ανθρώπους κατηγόρησε κάποιος στη ζωή του.
                                                                                                                                                                                            .    2. Το τελώνιο της Ύβρης. Τα τελώνια εξετάζουν όλες τις βρισιές που έχει πει ο άνθρωπος σε
           όλη την διάρκεια της ζωής του.       



  • 3. Το τελώνιο του Φθονου. Γίνεται εξέταση για τον φθόνο, η κακεντρέχεια και τη λύπη για       τα ξένα αγαθα.
  • 4. Το τελώνιο του Ψέματος. Τα τελώνια εξετάζουν όλα τα ψέματα, μικρά ή μεγάλα που είπε ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του.
  • 5. Το τελώνιο του Θυμού και της Οργής. Εδώ γίνεται εξέταση για τις στιγμές που θυμωσε ή οργίστηκε ή κοίταξε με κακία έναν συνάνθρωπό του.
  • 6. Το τελώνιο της Υπερηφάνειας. Γίνεται εξέταση από τα τελώνια για τις στιγμές υπερηφάνειας και υπεροψίας του ανθρώπου προς τους συνανθρώπους του, όταν τους θεωρεί υποδεέστερους από αυτόν.
  • 7. Το τελώνιο της Βλασφημίας. Εδώ εξετάζεται  από το τελώνιο ο άνθρωπος, για το πόσες φορές βλασφήμησε ο άνθρωπος στη ζωή του.

8. Το τελώνιο της Φλυαρίας και της Ανοησίας. Εξέταση από τα τελώνια για το πόσες φορές είπε κάτι ανόητο ή πόσες φορές ασχολήθηκε χωρίς λόγο με τους άλλους και είπε κάτι άσχημο για αυτούς. (Και συμπληρώνω.. Μπορεί κάποιος  όντως να φταίει. Αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι ιερωμένος ή όχι. Από το δικό μας στόμα δεν πρέπει να βγαίνουν κατάρες, βρισιές ή άσχημα λόγια για αυτόν ή τον οποιοδήποτε. Αν λέμε λόγια κακά, αμαρτάνουμε και εμείς. Για αυτό, θα πρέπει να προσέχουμε πως μιλάμε και τι λέμε για τους συνανθρώπους μας. Μπορούμε να πούμε ο τάδε δεν έκανε καλά.. όμως, δεν πρέπει ποτέ να λέμε άσχημες λέξεις που να περιγράφουν αυτόν τον τάδε..)
 . 9. Το τελώνιο του Τόκου και του Δόλου. Εξέταση των τοκογλύφων από τα τελώνια και αυτούς που ξεγελούν με διάφορα κόλπα και τεχνάσματα τους συνανθρώπους τους με σκοπό το κέρδος.


 . 10. Το τελώνιο της Τεμπελιάς και του Ύπνου.Το τελώνιο εξετάζει αν κοιμάσαι πάρα πολύ, αν είσαι τεμπέλης, αν εξαιτίας του ύπνου και της τεμπελιάς απουσιάζεις από την Εκκλησία ή δεν κάνεις κάποια καλή πράξη.

 .  11. Το τελώνιο της Φιλαργυρίας. Εξέταση για το πάθος του ανθρώπου για τα χρήματα και τον πλούτο.
 . 12. Το τελώνιο της Μέθης. Εξετάζονται όλες οι στιγμές που ο άνθρωπος ήπιε πολύ και μέθυσε.

 . 13. Το τελωνιο της Μνησικακίας. Εδω εξεταζεται η κακια του ανθρωπου που δεν συγχωρει τον συνανθρωπο του με τον οποιο μαλωσε. Επισης εξεταζεται η επιθυμια του ανθρωπου για εκδικηση και ανταποδοση αυτων που επαθε.
.  14. Το τελώνιο της Μαγείας και της Μαντείας. Το τελώνιο εξετάζει τις  περιπτωσεις που ο άνθρωπος ασχολήθηκε με την μαγεία ή την μαντεία και στράφηκε σε αυτά για να βρει λύση στα προβληματα του.

.   15. Το τελώνιο Λαιμαργίας. Εξέταση για την πολυφαγία και την λαιμαργία των ανθρώπων που δεν έχουν μέτρο.
  • 16. Το τελώνιο της Ειδωλολατρίας. Εξέταση των περιπτώσεων που κάποιος άνθρωπος προσκύνησε ή θεώρησε ως θεό ένα είδωλο ή βρισκόταν σε κάποια αίρεση.
  • 17. Το τελώνιο της Ομοφυλοφιλίας. Εξετάζεται από το τελώνιο αν κάποιος κοιμήθηκε με άνθρωπο του ίδιου φύλου.
  • 18. Το τελώνιο της Φιλαρέσκειας. Το τελώνιο εξετάζει τα φτιασίδια και τα στολίδια που βάζει ο άνθρωπος στο πρόσωπό του όπως και οι παρεμβάσεις που  έχει κάνει για να αρ'εσει στους άλλους.
  • 19. Το τελώνιο της Μοιχείας. Εξέταση αν κάποιος/α παντρεμένος/η πήγε με μια ξένη γυναίκα/ξένο άντρα.
  • 20. Το τελώνιο του Φόνου. Εξέταση αν κάποιος σκότωσε είτε από οργή είτε για να τον κλέψει. Ο φόνος είναι φόνος. Ότι φόνος κι αν γίνει για τον οποιοδήποτε λόγο κι αν γίνει. Ο άνθρωπος δικάζεται από το δικαστήριο στην παρούσα ζωή για τον φόνο ή άλλη αμαρτία του, δικάζεται όμως και από τον ίδιο τον Θεό. Μπορεί να είναι άλλες οι αποφάσεις του ανθρώπου/δικαστή και άλλες του Θεού.
  • 21. Το τελώνιο της Κλεψιάς. Εξέταση όλων των κλοπών μικρών και μεγάλων.
  • 22. Το τελώνιο της Πορνείας. Το τελώνιο εξετάζει όλες τις ερωτικές πράξεις του ελεύθερου ανθρώπου με λεπτομέρεια.
  • 23. Το τελώνιο της Ασπλαχνίας. Το τελώνιο εξετάζει την σκληροκαρδία, την μοχθηρία και την ασπλαχνία που έδειξε ο άνθρωπος στην διάρκεια της ζωής του.


    2 σχόλια:

    ”go"
    RefreshPage