kkkkkkkkkkk

Κίνα: Κατασκευάζει το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο αναζητώντας εξωγήινους

Το αυτί της Γης                       

Η Κίνα «εκτοπίζει» περισσότερους από 9.000 ανθρώπους για την κατασκευή του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στον κόσμο, που άρχισε το 2011 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2016.


Σύμφωνα με τον Guardian, η κατασκευή του τηλεσκοπίου αναζωπυρώνει τις ελπίδες του Πεκίνου για την ανακάλυψη…εξωγήινης ζωής. 

Η Κίνα χαρακτηρίζει το τηλεσκόπιο ως το «μεγάλο, ευαίσθητο αυτί» της Γης, εξηγώντας ότι μέσω αυτού θα καταγράφονται ήχοι από μακρινά σύμπαντα και θα αποκωδικοποιούνται τα κοσμικά μηνύματα.



Ο γενικός διευθυντής της Κινεζικής Εταιρείας Αστρονομίας Βου Σιανγκπίνγκ είχε δηλώσει πέρυσι, στο πρακτορείο Νέα Κίνα ότι ο υψηλός βαθμός ευαισθησίας του FAST «θα μας βοηθήσει να αναζητήσουμε ευφυή ζωή έξω από τον γαλαξία μας».



Μεγαλύτερο από 30 γήπεδα ποδοσφαίρου 

Το τηλεσκόπιο Five-hundred-metre Aperture Spherical Radio Telescope (FAST, Σφαιρικό Ραδιοτηλεσκόπιο Ανοίγματος Πεντακοσίων Μέτρων, όπως το αποκαλούν οι επιστήμονες) είναι μεγαλύτερο από 30 γήπεδα ποδοσφαίρου και έχει διάμετρο 500 μέτρων.














«Relocation» 9.110 κατοίκων

Προτού απομακρυνθούν οι 9.110 κάτοικοι της (φτωχής , αγροτικής και απομονωμένης περιοχής στην επαρχία Γκουιζού) από τα σπίτια τους, το Πεκίνο ενημέρωσε ότι θα αποζημιωθούν με 12.000 γιουάν έκαστος (1.650 ευρώ).


Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 1,2 δισ. γιουάν (165 εκατ. ευρώ).


Ο Li Di, επιστήμονας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών δήλωσε ότι, το Πεκίνο θα καταφέρει να εξερευνήσει το Διάστημα και να ‘δει’ τους αστεροειδείς, ακόμη και τον Άρη…»

«Εάν ποτέ καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με εξωγήινους ο ρόλος της Κίνας θα είναι κομβικός» είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούλιο, ένας άλλος Κινέζος επιστήμονας στην εφημερίδα South China Morning Post.
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage