kkkkkkkkkkk

ΗΛΙΟΘΕΑΣΗ (Sungazing) ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΟΪΣΤΕΣ (breatharians) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ή ΛΟΓΙΚΗΣ;


«λαβὼν τοὺς πέντε ἄρτους καὶ τοὺς δύο ἰχθύας, ἀναβλέψας εἰς τὸν οὐρανὸν εὐλόγησε, καὶ κλάσας ἔδωκε τοῖς μαθηταῖς τοὺς ἄρτους, οἱ δὲ μαθηταὶ τοῖς ὄχλοις»1 , «καὶ ἀναβλέψας εἰς τὸν οὐρανὸν ἐστέναξε καὶ λέγει αὐτῷ· ἐφφαθά, ὅ ἐστι διανοίχθητι καὶ εὐθέως διηνοίχθησαν αὐτοῦ αἱ ἀκοαὶ καὶ ἐλύθη ὁ δεσμὸς τῆς γλώσσης αὐτοῦ, καὶ ἐλάλει ὀρθῶς».2
   Τα παραπάνω Βιβλικά εδάφια – σύμφωνα με τους οπαδούς της Ηλιοθέασης- ερμηνεύονται ως εξής: Ο Ιησούς πριν από τα περιγραφόμενα θαύματα έστρεφε το βλέμμα του προς τον ήλιο από τον οποίο αντλούσε ενέργεια και δύναμη! Το «Ευαγγέλιο του Όφεως» αρνείται τις αναρίθμητες αποδείξεις για την Θεότητα του Ιησού Χριστού αλλά όχι και τις φαιδρές εικασίες περί του Προσώπου Του Θεανθρώπου. Ο Κύριος πριν κάνει το θαύμα «προσευχήθηκε στον Πατέρα Του· ‘αναβλέψας εις τον ουρανόν ευλόγησεν’ (Ματθ. 14,19). Εδώ βλέπουμε το μυστήριο της ενσάρκου οικονομίας, δηλαδή ο Χριστός ήταν τέλειος άνθρωπος, γι’ αυτό και προσεύχεται όπως κάνουν όλοι που έχουν την ανθρώπινη φύση. Μετά προσευχήθηκε στον Πατέρα Του, λέγει ο ιερός Χρυσόστομος, για να δώσει να καταλάβουν όλοι πως δεν είναι αντίθεος, αλλ’ έχει την προέλευσή Του από το Θεό ‘και ότι ίσος εστί’, δηλαδή είναι ίσος με το Θεό Πατέρα»3.
Η Ηλιοθέαση είναι μια τεχνική η οποία είναι αποδεκτή από το σύνολο των ομάδων/οργανώσεων της Νέας Εποχής (ΝΕ) αλλά δεν εφαρμόζεται από όλες. Ο Πέταρ Ντένοφ4 (Peter Danov) και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ του Omraam Miklael Aivanhovείναι δυό από τις ομάδες που θεωρούν την Ηλιοθέαση βασική διδασκαλία για την πνευματική ανάπτυξη και την εντάσσουν στα μαθήματά τους.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΟΘΕΑΣΗ (ΗΘ) ή SUNGAZING;
Σύμφωνα με τους οπαδούς της : «Η ηλιοθέαση (ΗΘ,), είναι μία τεχνική με την οποία ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αρχίσει να παίρνει κάποια, μεγαλύτερη ή μικρότερη, ποσότητα ενέργειας κατευθείαν από τον ήλιο… Στεκόμαστε όρθιοι, με γυμνά πόδια, και απλά εστιάζουμε το βλέμμα μας στο κέντρο του ήλιου. Απλά τον κοιτάμε, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο»6. Δάσκαλος της ΗΘ θεωρείται ο Ινδός Hira Ratan Manek (HRM) ο οποίος και μελέτησε σε βάθος την «ξεχασμένη» αυτή μέθοδο, εμπνευσμένος από τους αρχαίους Έλληνες, Αιγύπτιους, τους ιθαγενείς της Αμερικής αλλά περισσότερο από τις διδασκαλίες του Mahāvīra, του ιδρυτή και πνευματικού καθοδηγητή της θρησκείας του Τζαϊνισμού!7


ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Hira Ratan Manek για λόγους ασφαλείας πρέπει να κοιτάμε τον Ήλιο μία ώρα μετά την Ανατολή ή μία ώρα πριν τη Δύση του, ξυπόλυτοι, ώστε να έχουμε άμεση γείωση με το έδαφος επειδή «ο Ήλιος μας γεμίζει με την λεγόμενη YANG ενέργεια ενώ η Γη με την YIN ενέργεια, αν όμως φοράμε παπούτσια η σκέτη Yang ενέργεια μπορεί να μας βλάψει, δεν υπάρχει γείωση, δεν υπάρχει ισορροπία δυνάμεων»8.
ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΗΘ;
Ξεκινά με 10 δευτερόλεπτα την ημέρα και καθημερινά αυξάνει το χρόνο ηλιοθέασης ανά 10. Έτσι μετά από 9 μήνες το άτομο θα έχει φτάσει το ανώτατο όριο των 2640 δευτερολέπτων ή 44 λεπτών!!! Τότε πρέπει να σταματήσει την τεχνική για πάντα και συνεχίζει με καθημερινό 45λεπτο περπάτημα, με γυμνά πόδια.

ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Hira Ratan Manek (ελληνική έκδοση)9 διαβάζουμε τις βασικές πεποιθήσεις της ΗΘ. Έτσι μαθαίνουμε ότι δεν χρησιμοποιούμε ολόκληρο τον εγκέφαλό μας, «Ακόμα και η ιατρική επιστήμη συμφωνεί ότι δύσκολα χρησιμοποιούμε το 5-7% του εγκεφάλου μας…»10 Έτσι στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε ολόκληρο τον εγκέφαλο με το Ηλιακό φως μέσω της οράσεως: «Η Ηλιακή ενέργεια είναι η πηγή που ενδυναμώνει τον εγκέφαλο, η οποία μπορεί να εισέλθει και να φύγει από το ανθρώπινο σώμα μόνο από ένα όργανο του σώματος, το ανθρώπινο μάτι. Τα μάτια είναι η είσοδος, η πύλη για την Ηλιακή ενέργεια προς τον ανθρώπινο εγκέφαλο»11. Επίσης μαθαίνουμε ότι: «Οι σημερινές διδασκαλίες και ιδέες όπως το "μη βλέπετε το Ηλιακό φως καθόλου - θα βλάψετε την όρασή σας", "μη πάτε ποτέ έξω στον Ήλιο γιατί θα πάθετε καρκίνο", προκαλούν αχρείαστη υστερία και παράνοια»12.
Συνεχίζοντας μαθαίνουμε πως: «Έχει αποδειχτεί πέρα από λογικές αμφιβολίες ότι κατά την διάρκεια αυτών των ωρών(Σημ.Εγκόλπιου: 1 ώρα μετά την ανατολή ή 1 ώρα πριν την δύση), είναι ελεύθερος κανείς από έκθεση σε Υπέρυθρες και Υπεριώδης ακτινοβολίες. Τα επίπεδα των Υπεριωδών ακτινοβολιών κυμαίνονται στο 2 όλο το χειμώνα».13 Η πίστη στην ΗΘ θα επιφέρει γρηγορότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα «Να έχετε την πίστη ότι οι ακτίνες του Ήλιου ή το φως το οποίο παίρνετε μέσα από τα μάτια είναι ένα απέραντα ευεργετικά και δεν θα σας βλάψουν. Αυτό θα σας δώσει νωρίτερα, γρηγορότερα και ευκολότερα αποτελέσματα»14.



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μετά από 3 μήνες: «Ένα από τα λογισμικά προγράμματα τα οποία είναι κληρονομημένα στον εγκέφαλο θα αρχίζει να "τρέχει" και θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τις αλλαγές από τις στιγμή που δεν θα έχετε νοητικές εντάσεις και ανησυχίες»15. Επίσης θα γίνουμε …άφοβοι επειδή: «οι ψυχώσεις μας θα έχουν εξαφανιστεί όποτε δεν θα έχουμε νοητικές ασθένειες»16, αλλά και η προσωπικότητα του ανθρώπου ολοκληρωτικά αλλάζει: «αναπτύσσετε μια αίσθηση σιγουριάς και γνωρίζετε τις απαντήσεις για τον εαυτό σας πνευματικά. Υπάρχει μια ισορροπία του νου, όταν είστε σε θέση να κρίνετε προσωπικές απαντήσεις - τις σωστές απαντήσεις. Αναπτύσσετε δυνάμεις που ήδη έχετε κληρονομικές μέσα σας. Οι κακές ιδιότητες εξαφανίζονται, ο θυμός, η απληστία, η ζήλια φεύγουν από εσάς. Αν είστε θετικοί και άφοβοι, δεν θα βλάψετε κανέναν ούτε θα πληγώσετε κανέναν. Θα γίνετε ένα άτομο με συμπόνια»17. Ο άνθρωπος όχι μόνο δεν φοβάται, πλέον τον θάνατο αλλά «η κατάσταση του νου θα είναι τέτοια που μπορείτε να καλωσορίσετε τον θάνατο»18.
Μετά από 4 μήνες ΗΘ ο άνθρωπος μπορεί να θεραπεύσει τις ασθένειές του «με την αυτό-υποδήλωση, η οποία είναι η φαντασία και ο οραματισμός να θεραπεύει τις ασθένειες κατά την διάρκεια που κοιτάτε τον Ήλιο».19
Μετά από 8 μήνες η πείνα εξαφανίζεται οριστικά. Σύμφωνα με τον Hira Ratan Manek: «η τροφή δεν είναι μια αναγκαιότητα για το σώμα ώστε να λειτουργήσει. Μόνο η ενέργεια είναι. Τυπικά, παίρνετε έμμεσα την Ηλιακή ενέργεια όταν τρώτε φαγητό, η οποία είναι προ-παραγόμενη από την Ηλιακή ενέργεια»20.
Έτσι μετά από 9 μήνες έχει ολοκληρωθεί η ΗΘ και το μόνο που χρειάζεται είναι 45΄περπάτημα διότι το περπάτημα διεγείρει κάποιους αδένες του σώματος απαραίτητους για την …ηλιακή φωτοσύνθεση: «Όταν βαδίζετε με γυμνά πόδια, ένας σημαντικός αδένας στο κέντρο του εγκεφάλου που λέγετε επίφυση ή τρίτο μάτι δραστηριοποιείται. Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αντιπροσωπεύει αυτόν τον αδένα…Πάντοτε ήταν γνωστός ως η Θέση της Ψυχής. Η επίφυση έχει τις απολήξεις των οπτικών νεύρων. Τα υπόλοιπα 4 δάχτυλα αντιπροσωπεύουν αδένες επίσης - υπόφυση, υποθάλαμος, θάλαμος, και αμυγδαλή. Η Αμυγδαλή… είναι ένας Ηλιακός πυρήνας ή μια κοσμική ενέργεια και παίζει είναι σημαντικό ρόλο στην φωτοσύνθεση μέσω του Ηλιακού φωτός φτάνοντας στον εγκέφαλο μέσω του ματιού»21.
Με το περπάτημα θα αποκτήσετε διάφορες ψυχικές και …κατευθυντικές ικανότητες: «Κατευθυντικές σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να πετάξει σαν τα πουλιά. Μπορείτε να αναπτύξετε ψυχικές ικανότητες όπως τηλεπάθεια, όραση εξ αποστάσεως και να έχετε το σώμα σας σε διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα»22.



ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
α) Επιστημονικοφανές προσωπείο
Εκτός από τις φανταστικές θεωρίες περί πετάγματος σαν το πουλί ή της σωματικής μας παρουσίας σε περισσότερα του ενός μέρη, στο άρθρο παρουσιάζονται κάποια δεδομένα με επιστημονικοφανές προσωπείο. Αυτό συμβαίνει συχνά σε διάφορες ομάδες της Νέας Εποχής, οι οποίες οικειοποιούνται τίτλους ακόμη και επιστημονικών ιδρυμάτων ή επικαλούνται επιστημονικούς τίτλους για την ονομασία τους. Περισσεύει δε η χρήση επιστημονικών όρων όπως για παράδειγμα: Ο Μαχαράτζι ονομάζει την κίνηση του, Ακαδημία Ράτζ-Γιόγκα. Οικειοποιείται την ονομασία του ανωτέρου Πνευματικού Ιδρύματος. Η κίνηση Brahma Kumaris «Πνευματικό Πανεπιστήμιο». Οικειοποιείται τον τίτλο ανωτέρου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Η «Νέα Ακρόπολη Πολιτιστικό και Φιλοσοφικό Κέντρο» χρησιμοποιεί την έκφραση «πολιτιστικό και φιλοσοφικό» με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. Θεωρεί «πολιτιστικό και φιλοσοφικό» την δική της διδασκαλία23.


Σύμφωνα με αυστηρές επιστημονικές μελέτες24 δεν τεκμηριώνεται η άποψη της ρεφλεξολογίας περί αντιστοιχήσεως  σημείων των ποδιών με συγκεκριμένους αδένες ή όργανα του σώματος.



ΔείκτηςΕπίπεδο ΚινδύνουΣυστάσεις - Συμβουλές
2 ή λιγότεροχαμηλό1. Φοράτε απορροφητικά γυαλιά
2. Αν παθαίνετε εύκολα εγκαύματα από τον ήλιο, να φοράτε αντιηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15
3 - 5μέτριο1. Φοράτε απορροφητικά γυαλιά ηλίου
2. Να φοράτε ρούχα με μακρύ μανίκι και  βάζετε αντηλιακή κρέμα στο δέρμα σας με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15
3. Να μένετε στη σκιά κατά το μεσημέρι, όταν ο ήλιος είναι πολύ πιο δυνατός.



  • Μετά το 1987 χρονιά που οι Χλωροφθοράνθρακες ανακηρύχτηκαν ως η βασικότερη αιτία της τρύπας του όζοντος έχουν αλλάξει άρδην οι σχέσεις του ανθρώπου με τον Ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία η οποία ανάλογα με τα βιολογικό αποτέλεσμα που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό έχει διαιρεθεί σε τρεις κατηγορίες: την υπεριώδη Α (UV-A), την υπεριώδη Β (UV-B) και την υπεριώδη C (UV-C). Η UV-C είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιηθεί και στο εργαστήριο για την προξένηση κληρονομικών αλλαγών στους οργανισμούς (μεταλλάξεις), καθώς και για την αποστείρωση επιφανειών. Η UV-B προκαλεί το μαύρισμα από τον ήλιο αλλά και σοβαρές βλάβες στο δέρμα. Η UV-A σε μεγάλες δόσεις μπορεί να είναι επικίνδυνη. Παρά την μικρή της ένταση, ή υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον άνθρωπο, όταν αυτός εκτίθεται παρατεταμένα.25 Η Υπεριώδης ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τον καρκίνο του δέρματος και τον καρκίνο του χείλους.
Οι ερευνητές, υπό τον Πίτερ Άντερσεν του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό δερματολογίας «Archives of Dermatology» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα των υπεριωδών ακτινών (UV) μπορεί να είναι στην κορυφή ενός χιονισμένου βουνού ίδια με αυτά σε μια καυτή μέρα του καλοκαιριού στην παραλία. Αυτό σημαίνει ότι οι κίνδυνοι από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία είναι ουσιαστικά οι ίδιοι, είτε κανείς βρίσκεται το καλοκαίρι στην παραλία για μπάνιο, είτε στο βουνό για σκι!26
Στο δικτυακό τόπο του Εθνικού Δικτύου Μέτρησης της Υπεριώδους Ηλιακής Ακτινοβολίας (www.uvnet.gr) θα βρείτε καθημερινά σχεδιαγράμματα με μετρήσεις της Υ.Α σε μια κλίμακα 1-10 για όλη την επικράτεια. Είναι πλέον απαραίτητες τέτοιες μετρήσεις για να μπορέσουμε να προστατευτούμε από τον κίνδυνο με το όνομα Υπεριώδης Ακτινοβολία.
Σύμφωνα με τον χειρούργο οφθαλμίατρο κ. Κων/νο Χατζηνικόλα: «Η έκθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου έχει ενοχοποιηθεί για βλάβες των ματιών, που περιλαμβάνουν καταρράκτη, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, στεάτιο, και πτερύγιο, και φωτοκερατίτιδα η οποία μπορεί να προκαλέσει προσωρινή μείωση της όρασης. Επίσης μια νέα έρευνα έδειξε ότι η υψηλής ενέργειας ορατή ακτινοβολία του ήλιου (HEV)  ονομαζόμενη επίσης και μπλε φως- μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας σε βάθος χρόνου.» 27. Σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικόλα διάφορα προβλήματα από τα μάτια έχουν συνδεθεί με την υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία όπως  στεάτιο, πτερύγιο, φωτοκερατίτιδα (photokeratitis), μια φλεγμονώδη κατάσταση του κερατοειδούς28.




Χρησιμοποιούμε ένα μικρό ποσοστό του μυαλού μας όπως ισχυρίζεται ο Hira Ratan Manek; Ασφαλώς όχι! Αυτός ο μύθος κρύβει μια σκοπιμότητα και αναπαράγεται από κάποιους που αργότερα θα θελήσουν να πουλήσουν την τεχνική ή την γνώση που θα σας βοηθήσει τάχα, να ενεργοποιήσετε ολόκληρο το νου σας. Ο νευροβιολόγος Μπάρι Γκόρντον χαρακτηρίζει τον μύθο ως γελοιωδώς λανθασμένο, προσθέτοντας ότι «χρησιμοποιούμε κάθε μέρος του εγκεφάλου μας, και ο εγκέφαλός μας είναι ενεργός σχεδόν όλη την ώρα… ο εγκέφαλος αντιπροσωπεύει το 3% του βάρους του σώματος και χρησιμοποιεί 20% της ενέργειας του σώματος»29. Ο νευροεπιστήμονας Μπάρι Μπέιερσταϊν παραθέτει επτά είδη αποδείξεων ως προς την ανασκευή του εν λόγω μύθου: «Εάν το 90% του εγκεφάλου είναι κανονικά αχρησιμοποίητο, τότε η ζημιά σε κείνες τις περιοχές δεν θα έπρεπε να επηρεάζει την εκτελεστικότητα. Αντιθέτως, δεν υπάρχει σχεδόν καμία περιοχή του εγκεφάλου που μπορεί να τραυματιστεί χωρίς να επιφέρει απώλεια κάποιων ικανοτήτων. Ακόμα και μικροί τραυματισμοί σε μικρές περιοχές μπορούν να επιφέρουν έντονα αποτελέσματα»30.


β) Θρησκευτικό υπόβαθρο
Στην Αγία Γραφή διαβάζουμε: «Αλλά το Πνεύμα ρητά λέει ότι σε υστερινούς καιρούς θα αποστατήσουν μερικοί από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων, 2 με την υποκρισία ψευδολόγων, που έχουν καυτηριασμένη τη δική τους συνείδηση, 3 οι οποίοι εμποδίζουν το γάμο και διατάζουν αποχή από φαγητά, που ο Θεός τα δημιούργησε, για να τα λαβαίνουν με ευχαριστία αυτοί που είναι πιστοί και που έχουν γνωρίσει καλά την αλήθεια. 4 Επειδή κάθε κτίσμα του Θεού είναι καλό και τίποτα δεν είναι απορρίψιμο, όταν λαβαίνεται με ευχαριστία. 5 γιατί αγιάζεται με το λόγο του Θεού και την προσευχή». (Α’ Τιμ.δ’, 1-5)
Ο λόγος της Γραφής δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Τίποτα δεν  είναι απορρίψιμο, όταν λαμβάνεται με ευχαριστία και στη συνέχεια μας προτρέπει να αποφεύγουμε τους βέβηλους μύθους και όσους ταιριάζουν σε γριές! (Α’ Τιμ.δ’, 7).    Οι διάφορες ομάδες της Νέας Εποχής, υπόσχονται με διάφορες τεχνικές να αναπτύξουν τον «έσω άνθρωπο», τη διεύρυνση της συνείδησης και να τον συντονίσουν με τον «Ανώτερο Εαυτό»31. Όποιος μυείται σ' αυτές τις τεχνικές με τη θέλησή του ή και χωρίς να το αντιληφθεί, αρνείται το ιερό βάπτισμα και το ιερό χρίσμα, εντάσσεται στη λατρεία «άλλων θεών», τους οποίους επικαλείται και λατρεύει κατά το διαλογισμό.32  


ΕΠΙΛΟΓΟΣ – ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Πριν λίγες ημέρες συνάντησα μια κυρία η οποία ζήτησε βοήθεια από γνωστό μου ιερέα για ένα σημαντικό οικογενειακό της πρόβλημα. Ο γιός της, γύρω στα 45, είχε μπλέξει πριν μερικά χρόνια με μια γκουρουϊστική σέκτα με αποτέλεσμα να χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον. Επί μέρες στεκόταν στον ήλιο χωρίς να τρώει και χωρίς να μιλάει σε κανέναν. Η μητέρα δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση και έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο γιός της χρειαζόταν ψυχιατρική νοσηλεία. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και τη στιγμή που οι νοσηλευτές πήγαν σπίτι να πάρουν τον γιό της αυτός προτίμησε να μην μιλήσει «για να μην χαλάσει την άσκηση»!!! όπως της είπε αργότερα.




Μια μαρτυρία υπάρχει και στο διαδίκτυο33 στην οποία το θύμα της Ηλιοθέασης ανακάλυψε ευτυχώς νωρίς ότι είχε γίνει περίγελος των δαιμόνων. Το θύμα αποφάσισε να ακολουθήσει την τεχνική αυτή επειδή πίστεψε πως με την ΗΘ, θα μπορούσε να θεραπεύσει την καρκινοπαθή σύζυγό του, πράγμα που τελικά δεν επετεύχθη.  Αυτό που συνέβη όμως ήταν να γνωρίσει τον πνευματικό κόσμο που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν πίστευε ότι υπήρχε. Ο ίδιος ομολογεί ότι μέσω της τεχνικής της ΗΘ., ο διάβολος και οι δαίμονες του παραχώρησαν κάποια οφέλη ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχό του με την κατοχή τους. Έτσι αν και δεν έτρωγε δεν ένιωθε πείνα και αν και κοίταγε τον ήλιο δεν έβλαψε τα μάτια του. Αν και καθημερινά άκουγε φωνές μέσα του νόμιζε ότι μίλαγε με τον Θεό, συνομιλία που κατέγραψε σε ημερολόγιο. Όταν ένας φίλος του διάβασε το ημερολόγιο τον προειδοποίησε ότι δεν μίλαγε με τον Θεό αλλά με τον διάβολο. Συνειδητοποίησε την τρομακτική αλήθεια και ζήτησε βοήθεια από τους Πατέρες της Ι.Μ Οστρόγκ και τον θαυματουργό άγιο Βασίλειο του Όστρογκ34 ο οποίος και τον λύτρωσε από τον πόλεμο των δαιμόνων.
Στην παλαιά εποχή ο ήλιος είχε κεντρική θέση στη λατρεία των ανθρώπων. Στην Αίγυπτο λατρευόταν ως Ρα, στην Ελλάδα ως Απόλλων, στην Μεσοποταμία ως Shamash. Σήμερα χιλιάδες χρόνια μετά, η λατρεία των νεκρών θεοτήτων επανέρχεται με επιστημονικοφανές προσωπείο. Στη Γραφή ο Θεός λέει: «παρώξυναν με επ' αλλοτρίοις, εν βδελύγμασιν αυτών εξεπίκρανάν με˙ έθυσαν δαιμονίοις και ου Θεώ» (Δευτ. 32,16-17). Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος αναφέρει ότι: «Οι ασθένειες της ψυχής αντανακλούν και στο συ­νημμένο με αυτήν σώμα, όπως και οι σωματικές ασθένειες έχουν ή μπορούν να έχουν συνέπειες και στον ψυχολογικό κόσμο του ανθρώπου. Επομέ­νως, όταν ο άνθρωπος δεν μπορεί να ικανοποιή­σει την υπαρξιακή του πείνα, να εκπληρώσει τον βαθύτερο σκοπό της υπάρξεώς του, τότε όλη η ύπαρξή του, ακόμη και αυτό το σώμα, υποφέρει και τραυματίζεται. Τα παράπονα, το ανικανοποί­ητο, το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση έχουν σχέση με την μη ικανοποίηση των πνευματικών του αναζητήσεων»35
Ο χριστιανός πράγματι λατρεύει τον Ήλιο, όχι το αστέρι αλλά τον Δημιουργό του, τον Ήλιο της Δικαιοσύνης που με το Φως Του φανέρωσε τα έργα του σκότους και έδιωξε μια για πάντα τα σκοτάδια των ειδώλων και των δαιμονίων που κρύβονταν από πίσω. Ο Χριστός θεραπεύει τον άνθρωπο ολοκληρώνοντάς τον μέσα από την Ευχαριστιακή σχέση αποκτώντας Κοινωνία μαζί του. Γι’ αυτό ψάλλουμε:
 Η Γέννησις σου Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως, εν αυτή γαρ οι τοις άστροις λατρεύοντες, υπό αστέρος εδιδάσκοντο, σε προσκυνείν τον Ήλιον της δικαιοσύνης, και σε γινώσκειν εξ ύψους Ανατολήν. Κύριε δόξα σοι.36




ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  1. Ματθ. 14:19
  2. Μαρκ. 7:34
  3. Ιωήλ Φραγκάκος (Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας) Ο Ζωοποιός Άρτος http://nefthalim. Blogspot. Gr/2012/07/blog-post_5845. Html
  4. ΠΑΝΕΥΡΥΘΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΡ ΝΤΕΝΩΦ  http://www.egolpion.com/peter_danov.el.aspx
  5. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ (Omraam Miklael Aivanhov) http://www.egolpion.com/aivanhov.el.aspx
  6. http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/05/blog-post_03.html
  7. Τζαϊνισμός (Θρησκ.). Θρησκεία της Ινδίας, την οποία ο βραχμανισμός δεν θεωρεί ορθόδοξη, καθώς οι τζαϊνιστές δεν παραδέχονται τις Βέδες ως ιερά κείμενα. Ιδρυτής της θεωρείται ο Βαρντχαμάνα Μαχαβίρα (539-467 π.Χ.), σύγχρονος του Βούδα, γιος βασιλιά όπως κι εκείνος, ο οποίος αποσύρθηκε στην ασκητική ζωή και έτσι έγινε άξιος της αποκάλυψης και αναδείχθηκε νικητής (σανσκρ. Jinnah = νικητής) των ανθρώπινων παθών. Στην πραγματικότητα ο Μαχαβίρα, που θεωρείται ο τελευταίος από τους 24 Τιρτακάρα (εκδηλώσεις του Όντος), επεξεργάστηκε και ολοκλήρωσε τον πυρήνα αυτό της ανανέωσης που η παράδοση αποδίδει στον 23ο Τιρτακάρα, τον Πάρσβα, μορφή που πιθανότατα έζησε στην πραγματικότητα 250 χρόνια πριν από τον Μαχαβίρα. 
Ο τ. είχε σκοπό την επιστροφή στις πρώτες αρχές του ινδουισμού, του οποίου παραδέχεται τις θεμελιώδεις έννοιες του κάρμα και της σαμσάρα, που τείνουν σε μια σωτηριολογία, η οποία θα απελευθερώσει τον άνθρωπο από τον κόσμο των επανενσαρκώσεων. Το πεπρωμένο αυτό, που επιφυλάσσεται για λίγους εκλεκτούς, δεν είναι προνόμιο των θεών που για να γίνουν κεβαλίν (μόνες ψυχές) πρέπει να αποκτήσουν τέτοια αξία ώστε να επιτύχουν ανθρώπινη γέννηση. Αλλά και για τους ανθρώπους, το ιδανικό της ασράβα (έλλειψη καρμικής επίδρασης) είναι δύσκολο να επιτευχθεί· αυτό διαρθρώνεται σε πέντε θεμελιώδεις κανόνες: αχίμσα (μη βία), σάτγια (απόλυτη αλήθεια), αστέγια (αποχή από την κλοπή), μπραχματσάργια (εγκράτεια) και απαριγκράχα (περιορισμός των επιθυμιών). Θεμελιώδης αρχή είναι η μη βία, λόγω της αντίληψης ότι κάθε βίαιη πράξη εναντίον οποιασδήποτε μορφής ζωής αποτελεί αμάρτημα που απομακρύνει τον άνθρωπο από την απελευθέρωση· από σεβασμό στους κανόνες αυτούς μερικοί τζαϊνιστές φτάνουν στο σημείο να βάζουν στο στόμα ένα πανί για να μην καταπίνουν άθελά τους έντομα. Ο κανόνας είναι ακόμα αυστηρότερος για τους μοναχούς, στους οποίους το ιδανικό τελείωσης είναι η αυτοκτονία με την ακινησία ή την πείνα όπου, με τη θυσία του ατόμου, γίνεται πράξη ο σεβασμός προς όλες τις μορφές ζωής, η καταστροφή των οποίων είναι αναγκαία για την ατομική συντήρηση. 
Οι τζαϊνιστές διαιρέθηκαν τον 1ο αι. π.Χ. σε δύο αιρέσεις, τους Σβεταμπάρα (λευκοντυμένοι) και τους Ντιγκαμπάρα (ντυμένοι με χώρο, δηλαδή γυμνοί)· οι τελευταίοι δεν αναγνώριζαν την ισχύ των γραφών που μεταβιβάστηκαν, στην αρχή προφορικά και ύστερα συγκεντρωμένες σε 12 Άνγκα. Κατά τους επόμενους αιώνες, άλλοτε προστατευμένος και άλλοτε κυνηγημένος, ο τ. κατέληξε να υποχωρήσει, όχι μόνο λόγω της αναζωογόνησης του ινδουισμού, αλλά κυρίως εξαιτίας της υπερβολικής αυστηρότητας της πειθαρχίας του. Εξάλλου, η θρησκεία αυτή, πάντοτε εξαιτίας της υπερβολικής αυστηρότητάς της που εμπόδιζε κάθε δραστηριότητα, είχε πολύ περιορισμένη διάδοση και εφαρμόστηκε κυρίως από αρκετά πλούσιες κάστες (τραπεζίτες, εμπόρους κ.ά.). Σε αυτό, άλλωστε, οφείλονται και η οικονομική δύναμή του, καθώς και η μεγαλοπρέπεια και η πολυτέλεια των ναών του. 
Σήμερα, τζαϊνιστές ζουν σχεδόν αποκλειστικά στη νότια Ινδία και αριθμούν περίπου 2.500.000 οπαδούς. Παρά το ότι βρίσκεται σε παρακμή, ο τ. παραμένει μια από τις σπουδαιότερες φιλοσοφικοθρησκευτικές διδασκαλίες της Ινδίας. Ο τ. επέδρασε ιδεολογικά στον Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος στο όνομα της αχίμσα (μη βίας), κατόρθωσε την απελευθέρωση του λαού του διαδίδοντας και ξαναζωντανεύοντας στον κόσμο μια από τις ευγενικότερες φωνές του ινδικού πνεύματος. (http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=53173:tzainismos)
  8. http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=5312
  9. http://www.yota.gr/sg_gr/
  10. Sun Gazing Process  http://www.yota.gr/sg_gr/index.html
  11. Οπ. Παρ.
  12. Οπ. Παρ.
  13. Οπ. Παρ.
  14. Οπ. Παρ.
  15. Οπ. Παρ.
  16. Οπ. Παρ.
  17. Οπ. Παρ.
  18. Οπ. Παρ.
  19. Οπ. Παρ.
  20. Οπ. Παρ.
  21. Οπ. Παρ.
  22. Οπ. Παρ.
  23. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΗ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ-Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μαϊδώνη http://www.egolpion.com/071FBED1.el.aspx
  24. http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/reflex.html
  25. http://www.certh.gr/32B73BBB.el.aspx
  26. Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_18/11/2010_365014
  27. Προστασία των ματιών μας από την υπεριώδη ακτινοβολία - Συμβουλές του χειρουργού οφθαλμίατρου κου Κων/νου Γ. Χατζηνικόλα για την προστασία από την ματιών μας από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  28. Όπ.Παρ.
  29. Do People Only Use 10 Percent Of Their Brains? http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=people-only-use-10-percent-of-brain
  30. Beyerstein, Barry L. (1999). Whence Cometh the Myth that We Only Use 10% of our Brains?. Sergio Della Sala. Mind Myths: Exploring Popular Assumptions About the Mind and Brain. Wiley. σελ. 3–24. ISBN 0-471-98303-9.
  31. ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ : Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ» ΜΑΣ. ΤΙ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ» ΜΑΣ;  http://www.egolpion.com/higher_self.el.aspx
  32. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»-π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ http://www.egolpion.com/texnikes_neas-epoxhs.el.aspx
  33. http://www.sungazingdangers.com/
  34. Ο Άγιος Βασίλειος του Όστρογκ της Σερβίας ο Θαυματουργός  http://www.egolpion.com/basil_ostrog.el.aspx
  35. ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΣΙΝΑΪΤΗ http://www.egolpion.com/as8enia_8erapeftis.el.aspx 
  36. Τροπάριον Χριστουγέννων
    via



Διαβάστε και το πιο κάτω:

  Ματθίλδη Μαγγίρα: Τρέφομαι με ηλιακή ενέργεια και δεν πεινάω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage