kkkkkkkkkkk

Αν θέλεις να αλλάξουν οι άλλοι... Άλλαξε πρώτα εσύ.





Σχεδόν κανένας άνθρωπος εις τον κόσμο, δεν παραδέχεται πως κάνει λάθη. Φταίουν όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο. Ποτέ δεν φταίει αυτός. Όμως, ένεκα αυτού, αγαπημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από κοντά του, άνθρωποι που αγαπά και τον αγαπούν έστω και αν δεν είναι αυτό που θέλουν.

Για να φέρουμε τους ανθρώπους που αγαπούμε δίπλα μας, θα πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξουμε εμείς. Δύσκολο βέβαια αλλά όχι ακατόρθωτο. Πάσα αρχή δύσκολη αλλά η προσπάθεια επιβραβεύεται. Θα πρέπει να δούμε τον εαυτό μας από απόσταση. Να γίνουμε θεατές της ίδιας μας της ζωής. Μόνο έτσι, θα δούμε τα λάθη μας, τις αμαρτίες μας, τις λέξεις που βγαίνουν απερίσκεπτα από το στόμα μας. Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε.  Δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα λόγια που θα πούμε. Δεν πρέπει να θέλουμε να αλλάξουν οι άλλοι για να ικανοποιήσουμε τα δικά μας θέλω και τους δικούς μας πόθους.

Δεν πρέπει να πιστεύουμε πως είμαστε τέλειοι. Τέλειος είναι μόνο ένας, ο Θεός. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να αλλάξουμε τους άλλους.  Πρώτα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό ελέγχοντας τις πράξεις, τα λόγια μας ακόμα και τις σκέψεις μας.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πως οι άλλοι έχουν άδικο και εμείς δίκαιο. Θα μπορούσαμε να αναλογιστούμε και να θυμηθούμε τι έγινε με πάσα λεπτομέρεια, πριν κρίνουμε, πριν κατηγορήσουμε και πριν καταδικάσουμε τους άλλους. Μπορεί εις την τελική να φταίμε εμείς.

Δεν πρέπει να επιβάλλουμε αυτά που θέλουμε στους άλλους. Μπορεί οι άλλοι να μην θέλουν αυτά που θέλουμε εμείς.  Δεν πρέπει να υποχρεώνουμε τους άλλους να μας αγαπούν. Θα μας αγαπήσουν για αυτό που είμαστε και όχι γιατί τους το επιβάλλουμε. Δεν πρέπει να υποχρεώνουμε τους άλλους  με τον τρόπο μας, να ακολουθούν τις πράξεις και τις σκέψεις μας.  Δόξα τον Θεό. Ο Θεός έδωσε σε όλους μας ελεύθερη βούληση.

Οπόταν, θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς αν θέλουμε να αλλάξουν οι άλλοι  και να αφήνουμε τους άλλους να αλλάξουν μόνοι τους τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage