kkkkkkkkkkk

Υπάρχουν πλούσιοι χωρίς λεφτά και φτωχοί με πολλά λεφτά;



Υπάρχουν πλούσιοι χωρίς λεφτά και φτωχοί με πολλά λεφτά;

Ακούγοντας τις λέξεις πλούσιοι και φτωχοί, ο νους αμέσως, τρέχει στην οικονομική κατάσταση του καθενός, στους πόρους που έχει για να ικανοποιήσει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Όμως, αν το μυαλό δουλέψει περισσότερο, θα αντιληφθεί πως πλούσιοι και φτωχοί δεν είναι αυτοί που έχουν ή δεν έχουν χρήματα, γιατί μπορεί να υπάρχουν πλούσιοι, χωρίς χρήματα και φτωχοί με πολλά χρήματα, με αμύθητες, ανεκτίμητες περιουσίες.

Πως γίνεται όμως, να υπάρχουν αν υπάρχουν πλούσιοι χωρίς λεφτά και φτωχοί με πολλά λεφτά; Δύσκολη ερώτηση. Τροφή για σκέψη.

Ο άνθρωπος γεννήθηκε χωρίς λεφτά. Εκ γενετής φαίνεται αν ήταν τυχερός ή άτυχος. "Τυχερός" αν είχε την τύχη να γεννηθεί σε ακριβά σεντόνια, μέσα στην πολυτέλεια ή "άτυχος" αν γεννήθηκε σε φθηνά σεντόνια, σε κουρέλια, σε σπηλιά ή  στον δρόμο. Είναι τελικά οι πιο πάνω όμως, τυχεροί ή άτυχοι;

Στην πορεία της ζωής του, με το πέρασμα των χρόνων, αν δεν είχε λεφτά, ο άνθρωπος, απόκτησε ή δεν απόκτησε, ή αν είχε, τα έχασε ή απόκτησε περισσότερα. Πλούσιοι πτώχευσαν και φτωχοί, πλουσίεψαν. Άραγε όμως, πλούσιοι και φτωχοί είναι αυτοί που έχουν ή δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια; Μήπως πλούσιοι είναι όσοι,  ζουν πλουσιοπάροχα, τρώνε χαβιάρι σε χρυσά πιάτα,  έχουν αυτοκίνητα πολυτελείας, έχουν πολυτελείς επαύλεις,  κάνουν πολλά ταξίδια,  πάνε σε υπερσύγχρονα spa για να ταξιδεύουν στον κόσμο της ευεξίας; Και φτωχοί όσοι κοιμούνται στο τσιμέντο, στο χώμα, μέσα σε τρώγλες, όσοι στερούνται φάρμακα, όσους το στομάχι γουργουρίζει από την πείνα και σε όσους από τα δόντια τους ακούγεται μουσική καθώς τουρτουρίζουν από το κρύο;

Σ΄ αυτόν τον κόσμο, τον γήινο κόσμο, δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί. Υπάρχουν άνθρωποι με συναισθήματα. Άνθρωποι που αγαπήθηκαν και που δεν αγαπήθηκαν. Άνθρωποι που αγάπησαν και που δεν αγάπησαν. Πλούσιοι είναι όσοι αγαπήθηκαν και αγάπησαν και φτωχοί όσοι δεν αγαπήθηκαν και δεν αγάπησαν. 

Τι κι αν έχει ο άνθρωπος όλα τα λεφτά; Τι κι αν έχει τον κόσμο όλο αν δεν αγαπά ή δεν έχει αγαπηθεί;

Εν τέλει τυχερός και πλούσιος, είναι ο άνθρωπος που νοιώθει αγάπη για τον συνάνθρωπό του, που έχει τα χέρια ανοιχτά για να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο, που νοιώθει ένεκα της αγάπης ηρεμία, γαλήνη. Τυχερός και πλούσιος είναι αυτός που νοιώθει πως αγαπιέται. Τελικά, άτυχος και φτωχός
είναι αυτός που στην θέση της καρδίας του υπάρχει πέτρα και δεν μπορεί να αγαπήσει. Άτυχος είναι και αυτός που δεν αγαπιέται.

Άρα, υπάρχουν πλούσιοι χωρίς λεφτά και φτωχοί με πολλά λεφτά. Πλούσιοι γιατί αγαπιούνται και αγαπούν και φτωχοί γιατί δεν αγαπιούνται και δεν αγαπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage