kkkkkkkkkkk

Διαίσθηση



Η διαίσθηση είναι η έκτη αίσθηση.  Είναι δώρο για τον άνθρωπο. Είναι μια έμφυτη δύναμη που έχουν όλοι οι άνθρωποι. Πολλές φορές τον σώζει από κάποιο κακό και τον βοηθά να παίρνει αποφάσεις. Έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Με αυτή, μπορεί να προαισθανθεί κάτι που θα συμβεί ή να νοιώσει αυτό που συμβαίνει σε κάποιον την ίδια στιγμή που συμβαίνει.  Μπορεί να αισθανθεί αν κάτι είναι λανθασμένο ή σωστό. Πολλές φορές όμως, δεν την εμπιστευόμαστε. Ενώ, νοιώθουμε πως δεν πρέπει λόγου χάρη να κάνουμε αυτό που δεν θέλει η διαίσθηση μας να κάνουμε, εμείς εναντιωνόμαστε σε αυτή. Της γυρίζουμε την πλάτη και δεν την ακούμε. Αργότερα, αντιλαμβανόμαστε πως η διαίσθηση μας είχε δίκαιο.


 Όμως, για ποιο λόγο δεν την ακούμε;
.
Ο φόβος, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η αμφιβολία μπορούν να μας κάνουν να την αγνοήσουμε και επειδή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτήν την εσωτερική φωνή με την λογική μας. Εκ των υστέρων αντιλαμβανόμαστε πως έπρεπε να της δώσουμε σημασία. Αν της δίναμε, τα γεγονότα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Μπορεί να μας γλυτώσει και από ανθρώπους που φαίνονται άξιοι εμπιστοσύνης, ενώ δεν είναι. Μπορεί να μας γλυτώσει από τυχόν ατυχήματα.


Ο άνθρωπος μέσω του υποσυνείδητου του, λαμβάνει πληροφορίες για ότι συμβαίνει γύρω του. Διαισθάνεται χωρίς να αντιλαμβάνεται τι προκαλεί αυτήν την διαίσθηση. Έτσι, ορισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν τι σκέφτονται άλλοι άνθρωποι, προβλέπουν γεγονότα, προαισθάνονται το κακό ή το καλό που θα συμβεί. Αντιλαμβάνονται αν κάποιος άγνωστος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή τους, αν κάποιος τους κοροϊδεύει ή αν τους αγαπά. Ολοκληρώνουν μια λεκτική πρόταση που ξεκίνησε κάποιος άλλος. Τις περισσότερες φορές ακολουθούν το συναίσθημα και όχι την λογική. Όταν χαθούν σε άγνωστο τόπο, βρίσκουν εύκολα τον προορισμό τους χωρίς να ζητήσουν βοήθεια.

Ο άνθρωπος μπορεί να ακούει περισσότερο την λογική όμως αν συνδύαζε την λογική με την διαίσθηση τότε, θα έπαιρνε καλύτερες αποφάσεις στην ζωή του.

Αχτίδα Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage