kkkkkkkkkkk

Ρομποτική Τεχνολογία των Άκρων

Η τεχνολογία αναπτύσσεται σε γοργούς ρυθμούς και η ρομποτική τεχνολογία έχει μπεί για τα καλά στον χώρο της ιατρικής. Πάρα πολλές εγχειρίσεις πραγματοποιούνται με την χρήση ρομπότ υψηλής τεχνολογίας , αλλά το πιο συναρπαστικό και εξελιγμένο στην ρομποτική είναι η αντικατάσταση ακρωτηριασμένων μελων απο ρομποτικά μέλη. Αυτή η τεχνολογία διαθέτει άποιρες δυνατότητες ώστε να δημιουργεί τα λεγόμενα «βιονικά» μέλη. Ο κάτοχος του δεν καταλαβαίνει τις διαφορές απο το να χρησιμοποιεί το δικό του μέλος. Ενώ το βιονικό μέλος του εκτελεί όλες τις λειτουργίες που ο άνθρωπος ορίζει. Κατεστραμένα μέλη που αντικαθιστούνται με τεχνητά , αντικαθιστούν τις αισθήσεις , διαγείροντας με μικροτσίπ τον εγκέφαλο, τυφλοί που καταφέρνουν να δουν, κουφοί που ακούν, τεχνητό δέρμα κ.λ.π. Τα καινουργια μέλη ειναι δυνατότερα, καλύτερα και άφθαρτα.

Είμαστε άραγε ενα βήμα πριν την δημιουργία των «βιονικών ανθρώπων????

Η ιατρική ρομποτική τεχνολογία αρχικά είχε χρηματοδοτηθεί από τον αμερικανικό στρατό επειδή εκατοντάδες άντρες είχαν χάσει τα ποδια ή τα χέρια τους στους πολέμους.

Ο Greggadson έχασε και τα δύο του ποδια στον πολεμο του Ιράκ το 2007. Μαζί με άλλους συναδέλφους του με παρόμοιες αναπηρίες έλαβε βιονικά ποδια. Η διαφορά με ένα απλό προσθετικό πόδι είναι ότι το προσθετικό πόδι εκτελεί 3 κινήσεις ενω ένα ανθρωπιινο ποδι εκτελεί 22 κινήσεις. Τα ρομποτικά βιονικά πόδια που λειτουργούν με εντολές από τον εγκέφαλο μέσω ηλεκτροδίων εκτελούν 22 κινήσεις (national geografic). Tα ρομποτικά βιονικά πόδια είναι ταχύτερα και δυνατότερα. Προβλέπουν τις κινήσεις του ανθρώπου μοιάζουν με αληθινα επενδυμένα ορισμένα από αυτά με τεχνητο δέρμα μία καινούργια εφευρεση που αναγνωρίζει την άσκηση πίεσης. Τα μέλη γίνονται ένα με το σώμα συνεργάζονται άριστα με τα οστά το νευρικό σύστημα και ελέγχονται από τον εγκέφαλο.Οι χρήστες τους ειναι πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί από τους αρτιμελής. 
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage