kkkkkkkkkkk

Λάδι ντομάτας: Ένα μαγικό καλλυντικό



Οι ευεργετικές ιδιότητες της ντομάτας για την υγεία και την ομορφιά είναι γνωστές. Το μυστικό της βρίσκεται στην λυκοπένη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Επειδή κάποιες γυναίκες είναι αλλεργικές στη ντομάτα και δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν σε μάσκες ή πίλινγκ, το λάδι ντομάτας είναι ένα πιο ήπιο προϊόν που θα αντικαταστήσει τη φρέσκια ντομάτα.
Το λάδι αυτό βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων, στην ακμή, στις πανάδες, αφαιρεί τα μαύρα στίγματα, αναζωογονεί, θρέφει, συσφίγγει και τονώνει την επιδερμίδα χαρίζοντάς της λάμψη.

Υλικά
  • 1 κιλό κατακόκκινα ντοματίνια (πομοντόρο) ή 100 γρ. αποξηραμένες ντομάτες (λιαστές)
  • 100 m.l ελαιόλαδο
  • 4 κάψουλες βιταμίνης Ε
Παρασκευή
Πλύντε καλά τις ντομάτες και ρίχτε τες σε νερό που βράζει, μέχρι να δείτε ότι αποκολλάται η φλούδα τους (περίπου 3 - 5 λεπτά). Αφαιρέστε τες με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τες να κρυώσουν.
Ξεφλουδίστε με προσοχή και βάλτε τις φλούδες (χωρίς σάρκα) σε ένα ταψάκι, σκεπάζοντάς τες με ένα τούλι και αφήστε τες στον ήλιο για 1-2 ώρες να ξεραθούν. Αν δεν θέλετε να περιμένετε, βάλτε τες στο φούρνο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
Αν τώρα θέλετε να αποφύγετε όλη την παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιείστε έτοιμες λιαστές ντομάτες.
Όποιο προϊόν και αν χρησιμοποιήσετε βάλτε το σε ένα βάζο και καλύψτε το με ελαιόλαδο. Κλείστε το βάζο και αφήστε το για 30-40 μέρες σε φωτεινό μέρος.
Όταν ετοιμαστεί το λάδι σουρώστε το. Τις λιαστές ντομάτες απλώς τις αφαιρείτε, ενώ τις φλούδες τις πιέζετε με ένα κουταλάκι για να στραγγίσουν το λάδι που έχουν κατακρατήσει. Σουρώστε ξανά το μείγμα με ένα φίλτρο του καφέ ή χαρτί κουζίνας.
Μουσκέψτε τις βιταμίνες σε λίγο νερό για 1 περίπου λεπτό, ώστε να μπορέσετε να τις αδειάσετε εύκολα και προσθέστε τες στο λάδι ανακατεύοντας καλά.

Χρήση
Απλώστε το λάδι στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και όπου αλλού θέλετε κάνοντας μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.
Το λάδι αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Συμβουλές
Το λάδι ντομάτας πριν προσθέσετε τις βιταμίνες μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη μαγειρική.
Τη σάρκα ντομάτας που περίσσεψε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο φαγητό σας κάνοντας μια σάλτσα.

Υ.Γ. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ.
Διαβάστε και το πιο κάτω: Ντομάτα: Ένα “Καλλυντικό” στην Κουζίνα σας με Σπουδαία Θρεπτική Αξία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage